Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och mandelscones

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa snabbakade scones är fulla av smak. Bakpulverbröd smakar bäst samma dag de bakas, så servera dem helst nygräddade, gärna med smör och en god skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Börja med att rosta mandeln i en torr, het panna.
  2. Hacka de rostade mandlarna grovt och ställ dem åt sidan så länge.
  3. Riv osten grovt på ett rivjärn. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt, riven ost och mandelhack.
  4. Tillsätt smöret, skuret i bitar och mjölken. Arbeta ihop allt till en smet.
  5. Klicka ut smeten i pappersformar eller i en smord muffinspanna.
  6. Grädda sconesen i mitten av ugnen, 8-10 minuter. De ska bli gyllene. Servera dem nygräddade, gärna med lite smör och skinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.