Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och örtbröd.

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett perfekt mingelbröd. Tips! sprödvärm gärna bröden snabbt i ugnen före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader. Mixa örterna med lite av mjölken. Smula jästen i en bunke och rör ut den i örtmjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, honung, hälften av osten och det mesta av mjölet.
  2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk c:a 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela den i två delar och platta ut dem med händerna till 20x20 centimeter stora fyrkanter.
  5. Skär 2 centimeter breda remsor med en vass kniv. Vrid några varv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Strö över resten av osten. Låt jäsa 10 minuter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
  7. Låt svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.