Ett perfekt mingelbröd. Tips! sprödvärm gärna bröden snabbt i ugnen före servering.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader. Mixa örterna med lite av mjölken. Smula jästen i en bunke och rör ut den i örtmjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, honung, hälften av osten och det mesta av mjölet.
- Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk c:a 1 timme.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela den i två delar och platta ut dem med händerna till 20x20 centimeter stora fyrkanter.
- Skär 2 centimeter breda remsor med en vass kniv. Vrid några varv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö över resten av osten. Låt jäsa 10 minuter.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
- Låt svalna på galler utan bakduk.
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar