- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Serveras med Bönsallad och Avokadokräm som finns på samma recept.
Instruktioner
- Mixa örterna och vitlöksklyftorna med osten till en bredbar massa. Tillsätt ev någon tsk mjölk.
Skär en skåra längs hela filén. Lägg i ostmassan, nyp ihop hårt och fäst med tandpetare. Salta och peppra köttet och lägg det i en ugnssäker form.
- Sätt i en köttermometer med spetsen i mitten på filén. Stek i ugn på 175° tills termometern visar 75°. Ta bort tandpetarna och skär upp filén i ganska tjocka skivor.
- Bönsallad:
Skär tomaterna i grova bitar. Skölj av bönorna och blanda dem med tomaterna, chili-såsen och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Avokadokräm:
Skala och gröp ur avokadon. Häll citronsaften över och mosa avokadon med en gaffel eller i mixer. Blanda avokadomoset med créme fraiche och krydda. Gör krämen precis före servering, annars blir den mörk.
Publicerat den
2 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar