Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost och örtfylld fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Serveras med Bönsallad och Avokadokräm som finns på samma recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa örterna och vitlöksklyftorna med osten till en bredbar massa. Tillsätt ev någon tsk mjölk. Skär en skåra längs hela filén. Lägg i ostmassan, nyp ihop hårt och fäst med tandpetare. Salta och peppra köttet och lägg det i en ugnssäker form.
  2. Sätt i en köttermometer med spetsen i mitten på filén. Stek i ugn på 175° tills termometern visar 75°. Ta bort tandpetarna och skär upp filén i ganska tjocka skivor.
  3. Bönsallad: Skär tomaterna i grova bitar. Skölj av bönorna och blanda dem med tomaterna, chili-såsen och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Avokadokräm: Skala och gröp ur avokadon. Häll citronsaften över och mosa avokadon med en gaffel eller i mixer. Blanda avokadomoset med créme fraiche och krydda. Gör krämen precis före servering, annars blir den mörk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.