Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och olivtapas

(1 kommentar)  
Skriv ut

Marinerade paprikor, oliver och två sorters ost är gott som småplock tillsammans med ett grovt lantbröd. Vill du spara tid så använder du färdigköpt grillad paprika på burk och använd även oljan som den ligger i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera paprikorna, ta bort kärnorna och de vita hinnorna. Lägg paprikorna med skinnsidan upp och pensla med olja. Rosta paprikorna i ugnen i cirka 10 minuter tills de är mjuka och skalet fått färg. Häll av och spara spadet från paprikorna.
  3. Täck paprikorna med plast och låt svalna i 30 minuter. Skala paprikorna och salta dem lätt.
  4. Skär osten i tärningar eller bryt den i mindre bitar.
  5. Blanda spadet från paprikorna med rapsolja, strimlat citronskal, juice och honung. Smaka av med salt och tillsätt örterna.
  6. Lägg paprika, ost, tomater och oliver i en eller flera skålar och slå marinaden över. Låt mogna ett par timmar innan servering eller gärna över natten.
  7. Serveras rumstempererat med ett gott lantbröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 5 november 2010

    Härligt gott! Hade det på buffébordet idag, och det gick åt :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.