Saftiga och lyxiga brödbullar fyllda med basilikapesto och smält ost.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
- Kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock, på mjölat bakbord. Bred ut peston på degen och strö över den rivna osten. Rulla ihop degen till en rulle från långsidan. Skär rullen i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pinjenötter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
5 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar