Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och pestobullar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Saftiga och lyxiga brödbullar fyllda med basilikapesto och smält ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock, på mjölat bakbord. Bred ut peston på degen och strö över den rivna osten. Rulla ihop degen till en rulle från långsidan. Skär rullen i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med ägg och strö över pinjenötter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.