Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och skinkgratinerad brysselkål

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Brysselkål råkar vara något av allt det ätbara på jorden som jag tycker allra bäst om. Jag äter det så fort jag får en chans, men det ska helst vara den färska brysselkålen eftersom den frysta lätt blir vattnig och tråkig. Så det här är en gratäng att längta efter! Allt om Mat vill servera ris till, men det vill inte jag. Ni får göra som ni vill!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta. Rör i brysselkål, skinka och grädde och låt det hela koka upp. Rör i större delen av osten och häll alltihop i en ugnssäker form. Strö över resten av osten.
  3. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • frucaos 10 december 2010

    Har ju inte julskinka (lite tidigt för det än), och är egentligen inte så förtjust i brysselkål, men det är ju nyttigt! Ska prova det här med kassler, och annan ost än edamer (för det har jag inte heller). Kan man fortfarande säga att det är samma recept??

  • Wombat04 10 december 2010

    Det tycker jag nog att man kan ... och det heter ju "man tager vad man haver"! Själv är jag galen i brysselkål och stod länge i stum beundran på Hemköp igår över de nät med vackra, gröna små kålhuvuden som låg där ... :-D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.