Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost och skinkpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk matpaj väl värd att testa.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Sätt in den i kylen i ca 30 minuter. Kavla ut degen och klä en pajform. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Under tiden görs fyllningen. Finstrimla purjolöken och fräs den i smör i en stekpanna. Skär skinkan i små tärningar alt. strimla den. Vispa samman mjölk, grädde och ägg och tillsätt purjolök, skinka och ost. Sänk ugnstemperaturen till 220 grader. Häll fyllningen i pajformen och grädda pajen tills äggstanningen stelnat, ca 20-25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • birgittaboo 15 augusti 2008

    Jag tycker det är svårt att göra pajer. Är den här degen för en form som är ungefär 25 cm eller större?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.