- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Receptet på pajdegen fick jag när jag gick på överviktsenheten i Uppsala och sen dess har jag använt det, jag tycker om degen just för den blir lite matigare och smakar lite mer.
Instruktioner
- Börja med att riva den kalla kokta potatisen på den finare sidan av rivjärnet, blanda sedan samma degen i en bunke, om degen känns torr så blanda i lite mer riven potatis, prova dig fram.
- Tryck ut pajdegen i en form. Nagga gärna degen, grädda den sedan i 10 minuter på 200 grader.
- Under tiden så gör ordning äggstanningen, blanda ägg och mjölk och rör ihop. Krydda med salt och peppar.
- Ta ut pajdegen, strö ut skinkan och strö sedan ut den rivna osten och häll över äggstanningen.
- Grädda på 200-225 grader i ca 30 minuter, tills pajen fått färg och äggstanningen stelnat.
Publicerat den
13 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar