En variation på den klassiska Quiche Lorraine.
Instruktioner
- Pajdegen:
Hacka samman mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225º. Kavla ut degen och klä en ugnssäker smord form med denna. Nagga. Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
- Gör under tiden fyllningen:
Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Fräs den mjuk i lite margarin i en stekpanna. Skär skinkan i små tärningar. Vispa samman ägg, grädde och mjölk, tillsätt purjolök, skinka och ost. Sänk ugnsvärmen till 200º.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen tills äggstanningen har stelnat, 20-25 minuter.
- Går bra att frysa.
Publicerat den
2 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar