Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost och svampgratinerade pannbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Biffar med en härligt god champinjonstuvning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º Smörfräs den finhackade löken till biffarna och blanda sedan med ströbröd och vatten. Låt svälla någon minut innan färs, ägg och kryddor arbetas in. Forma 4 biffar och stek dem i medelvarm panna. Lägg åt sidan.
  2. Ansa och skiva champinjonerna och stek dem med smör i en inte allt för het panna. Dra pannan från värmen, men låt svampen ligga kvar och efterdra.
  3. Fräs smör, finhackad lök och vetemjöl i en kastrull, späd med mjölk och grädde till en slät, ganska tjock stuvning. Smaka av med kycklingfond. Vänd ner svampen. Sjud i ca 5 minuter. Salta och peppra.
  4. Lägg biffarna på ett ugnssäkert fat. Lägg på en klick stuvning på varje biff och strö över riven ost
  5. Gratinera i drygt 5 minuter. Strö över hackad persilja och server med pasta, ris, potatismos eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.