- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Biffar med en härligt god champinjonstuvning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º
Smörfräs den finhackade löken till biffarna och blanda sedan med ströbröd och vatten. Låt svälla någon minut innan färs, ägg och kryddor arbetas in. Forma 4 biffar och stek dem i medelvarm panna. Lägg åt sidan.
- Ansa och skiva champinjonerna och stek dem med smör i en inte allt för het panna. Dra pannan från värmen, men låt svampen ligga kvar och efterdra.
- Fräs smör, finhackad lök och vetemjöl i en kastrull, späd med mjölk och grädde till en slät, ganska tjock stuvning. Smaka av med kycklingfond. Vänd ner svampen. Sjud i ca 5 minuter. Salta och peppra.
- Lägg biffarna på ett ugnssäkert fat. Lägg på en klick stuvning på varje biff och strö över riven ost
- Gratinera i drygt 5 minuter.
Strö över hackad persilja och server med pasta, ris, potatismos eller kokt potatis.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar