Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och valnötssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De utsökta smakerna av balsamvinäger och valnötsolja passar utmärkt i denna mixade sallad med bitar av mild, mjuk grönmögelost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj all sallad noggrant. Ta loss endivebladen och klä kanterna på en salladsskål. Riv resten av salladen i munsstora bitar.
  2. Kärna ur päronet och skär det i tunna skivor. Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. Skär osten i 1 cm stora tärningar. Blanda päron, äpple och ost med salladen. Tillsätt valnötterna och lägg allting snyggt i den klädda salladsskålen.
  3. Dressing: Skala och pressa vitlöksklyftan. Blanda vitlöken med vinäger och äppeljuice. Blanda till sist ner olja och senapsfrön. Använd en burk med skruvlock och skaka burken väl.
  4. Häll dressingen över salladen och vänd salladen så att den täcks av dressing. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.