De utsökta smakerna av balsamvinäger och valnötsolja passar utmärkt i denna mixade sallad med bitar av mild, mjuk grönmögelost.
Instruktioner
- Skölj all sallad noggrant. Ta loss endivebladen och klä kanterna på en salladsskål. Riv resten av salladen i munsstora bitar.
- Kärna ur päronet och skär det i tunna skivor. Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. Skär osten i 1 cm stora tärningar. Blanda päron, äpple och ost med salladen. Tillsätt valnötterna och lägg allting snyggt i den klädda salladsskålen.
- Dressing: Skala och pressa vitlöksklyftan. Blanda vitlöken med vinäger och äppeljuice. Blanda till sist ner olja och senapsfrön. Använd en burk med skruvlock och skaka burken väl.
- Häll dressingen över salladen och vänd salladen så att den täcks av dressing. Servera genast.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar