Goda ostar till fikonrullen är t ex pistaschpecorino, brieost, taleggio och munster.
Instruktioner
- Av blåbärsmarmeladen blir det ca 3 dl och ca 30 skivor av fikonrullen.
- Marmelad: Koka blåbär och vatten med lagerblad ca 5 minuter, mosa bären mot kanten av kastrullen.
- Tillsätt syltsocker, koka upp och sjud 2 minuter. Häll upp i en väl rengjord glasburk. Låt marmeladen kallna.
- Fikonrulle: Klipp bort den hårda kvisten på fikonen. Strimla fikonen och lägg dem i en skål. Häll över konjaken och låt fikonen stå och dra 30 minuter.
- Mixa fikonen med mixerstav. Hacka nötter, dadlar och choklad grovt.
- Arbeta in nötter, dadlar och choklad i fikonmassan. Forma massan till en rulle, ca 4 cm i diameter. Linda in den i smörgås- eller bakplåtspapper. Lägg rullen svalt ca 1 dygn.
- Skär rullen i tunna skivor och servera till ost med blåbärsmarmelad. Garnera gärna med blåbärsris.
Publicerat den
2 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar