Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostar med blåbärsmarmelad och fikonrulle

 
Skriv ut

Goda ostar till fikonrullen är t ex pistaschpecorino, brieost, taleggio och munster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Av blåbärsmarmeladen blir det ca 3 dl och ca 30 skivor av fikonrullen.
  2. Marmelad: Koka blåbär och vatten med lagerblad ca 5 minuter, mosa bären mot kanten av kastrullen.
  3. Tillsätt syltsocker, koka upp och sjud 2 minuter. Häll upp i en väl rengjord glasburk. Låt marmeladen kallna.
  4. Fikonrulle: Klipp bort den hårda kvisten på fikonen. Strimla fikonen och lägg dem i en skål. Häll över konjaken och låt fikonen stå och dra 30 minuter.
  5. Mixa fikonen med mixerstav. Hacka nötter, dadlar och choklad grovt.
  6. Arbeta in nötter, dadlar och choklad i fikonmassan. Forma massan till en rulle, ca 4 cm i diameter. Linda in den i smörgås- eller bakplåtspapper. Lägg rullen svalt ca 1 dygn.
  7. Skär rullen i tunna skivor och servera till ost med blåbärsmarmelad. Garnera gärna med blåbärsris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.