Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostbågstorn till förrätt

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En jättegod och annorlunda förrätt. Lite pysslig att göra men väcker absolut stor beundran när den står på bordet. Vill man göra det enkelt för sig struntar man i att göra röran och köper färdig Skagenröra eller Ishavsröra.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladen enligt förpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna. Smaka av med senap, salt, peppar och citronsaft från ½ citron. Ta ut rundlar ur franskbrödet med ett glas ca 5 cm i diameter. Varva bröd och fyllning med bröd överst och underst. Bred crème fraiche rund bakelserna. Rulla eller doppa dom försiktigt i krosset från ostbågarna. Bred rom på toppen. Sätt dit en räka, en citron bit och ett gräslöksstrå på varje bakelse.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Frixx 21 januari 2011

    Hur gör man egentligen när man vispar creme fraichen hårt? Jag provade detta recept men creme fraichen blev aldrig hård av allt vispande, skall det möjligtvis vara grädde som man vispar hårt och sätter till creme fraiche eller har jag helt enkelt misslyckas med detta? //Frixx

  • Anderstam 19 juli 2012

    God afton i stugan ! Ostbågetornen förgyllde kvällens middag enormt. Kul att se gäster le och smila innan dom ens smakat! Dom log inte mindre när dom ätit. Bifogar en bild på kvällens succé.

  • Jezz72 7 november 2012

    Riktigt gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.