Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostbakad fänkål med skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En enkel och god liten rätt som sitter fint som kvällsnagg. Populär som TV-godis i mitt hushåll.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Dela fänkålen i fjärdedelar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 15 min och låt rinna av. Linda en skinkskiva runt varje fänkål. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Ringla över såsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen 10-12 min. Man kan med fördel byta ut fänkålen mot klyftad vitkål. Ett vitt surdegsbröd är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.