Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostbröd med oregano

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

gott! ;)

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till ca 37°. Rör ut jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt, oregano och den rivna osten. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt till dubbel storlek. Knåda degen lätt och dela den sen i tre bitar som rullas ut till ca 4 dm långa rullar och flätas. Lägg flätan i en smord avlång form (1 1/2 1). Täck och låt jäsa ca 1/2 tim. Pensla med smält smör, strö på lite oregano och riven parmesanost. Grädda i 200° ugnsvärme, i nedre delen av ugnen ca 1/2 tim. Kolla med sticka när brödet är färdigt. Ta ev ur formen och låt undersidan få litet färg på ugnsgallret. Låt brödet kallna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.