Med en dubbelbulle i mitten och normalstora bullar runt om formas en trevlig solros att lägga fram på frukost- och buffébordet.
Instruktioner
- Häll vetemjölet i matberedarens skål tillsammans med salt och matfett i klickar. Finfördela jästen över.
- Häll på det fingervarma vattnet och arbeta degen smidig, ca 3 min. Gör du degen för hand behövs bearbetning ca 5 minuter.
- Låt degen jäsa i skålen under lock eller bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Ta upp den på mjölat bakbord. Knåda igenom degen och dela den i 8 lika stora bitar.
- Forma sex bitar till bullar, de återstående två till en stor bulle. Lägg den stora bullen i mitten med de sex mindre runt om på en bakpappersklädd plåt.
- Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader.
- Pensla bullarna med rumsvarmt vatten och strö rikligt med riven ost över. Sätt in dem mitt i ugnen och grädda 15 minuter.
- Stäng av värmen och låt bullarna stå kvar ytterligare 15 minuter för att gräddas färdigt i eftervärmen. Den höga ingångsvärmen gör att bullarna får en fin skorpa och att osten blir läckert gyllene.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar