Ljuvligt frestande är dessa små munsbitar med ost och skinka som rostas med en cornflakespanering.
Instruktioner
- Koka upp 3 dl vatten tillsammans med margarinet i en medelstor kastrull. Tillsätt mjölet och rör om över medelvärme till en fast deg so släpper botten på kastrullen.
- Ta av från värmen och rör ner 1 ägg i taget till en slät deg. Tillsätt ost, skinka och persilja, blanda väl och krydda med svartpeppar och paprikapulver.
- Mjöla händerna lätt och forma 1 msk av ostsmeten till en valnötsstor boll. Upprepa med resten av smeten, det bör bli cirka 20 bollar.
- Sätt ugnens grill på 225 grader. Vispa ihop äggvitorna på en tallrik. Vänd ostbollar i äggvitan och rulla dem sedan i cornflakessmulorna tills helt täckta.
- Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och ugnsrosta cirka 5 minuter tills gyllene och varma. Servera genast.
Publicerat den
5 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar