Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostbullar med krisp

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ljuvligt frestande är dessa små munsbitar med ost och skinka som rostas med en cornflakespanering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 3 dl vatten tillsammans med margarinet i en medelstor kastrull. Tillsätt mjölet och rör om över medelvärme till en fast deg so släpper botten på kastrullen.
  2. Ta av från värmen och rör ner 1 ägg i taget till en slät deg. Tillsätt ost, skinka och persilja, blanda väl och krydda med svartpeppar och paprikapulver.
  3. Mjöla händerna lätt och forma 1 msk av ostsmeten till en valnötsstor boll. Upprepa med resten av smeten, det bör bli cirka 20 bollar.
  4. Sätt ugnens grill på 225 grader. Vispa ihop äggvitorna på en tallrik. Vänd ostbollar i äggvitan och rulla dem sedan i cornflakessmulorna tills helt täckta.
  5. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och ugnsrosta cirka 5 minuter tills gyllene och varma. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.