Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfondue

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skär vitt bröd i tärningar. Riv osten grovt och skala och dela vitlöken. Gnid in en fonduegryta med vitlöken. Koka upp vin och citron i grytan. Sänk värmen och tillsätt ca 2-3 msk ost åt gången och låt den smälta under omrörning. Rör i form av "en åtta", inte i cirkel, då kan osten klumpa sig. Fortsätt tills all ost är iblandad.Rör ut potatismjölet i kirsch och blanda ner det. Låt fonduen få ett uppkok och ställ grytan på bordet på en rechaud - spritlåga - så den håller sig riktigt varm.Spetsa brödbitar på fonduegafflar, doppa dem i fonduen och vrid brödbiten när den tas upp så att osten fastnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.