Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfondue

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Det här receptet har jag fått av min kompis som fick det när hon bodde i Schweiz.Vi brukar laga det nån gång om året tillsammans,mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa vitlöksklyftorna i botten på grytan.Riv osten grovt och lägg den i grytan.Häll i vitt vin tills det blir "som en myr" ,inte så att det täcker,men man ska känna fukten är man trycker lättt på osten.
  2. 20 knyck med pepparkvarnen. Ung 1/2 tsk paprikapulver. Klyv löken i 4 klyftor,lägg i grytan.
  3. Värm grytan ca 5 min på högsta värme,fortsätt sedan på svagare värme,det får absolut inte koka! Rör försiktigt med en träslev tills det har smält.
  4. När det börjar bubbla tillsätter man maizenan som är blandad mycket väl med Kirsch. (Om man råkat ta för mycket vin så kan man tillsätta en extra tsk maizena) Rör kraftigare tills det blir krämigt. Ställ grytan över en värmelåga på bordet.
  5. Ta ett glas vin,doppa brödbitar i ostmassan och bara njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.