Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfrallor

 
  • Serverar: 22 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket gott bröd

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt (37ø). Häll det över jästen och rör om så den löser sig. Tillsätt salt, sirap, riven ost och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig (deg gjord på vetemjöl special behöver knådas extra kraftigt). Låt den jäsa under duk ca 30 minuter. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i bitar och forma runda, släta bullar av dem. Lägg dem på bakpapper klädd plåt. Låt jäsa under duk ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite riven ost. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225ø ca 12 minuter. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.