Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfrallor

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Nybakade och knapriga frallor med ost på är en trevligt sätt att starta en ny dag på. Degen är lätt att göra och riva lite ost är inte svår. Då har man allt man behöver för detta smaskiga rundstycke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke.
  2. Smält smöret. Därefter tillsätts vattnet. Värm vätskan till fingervarmt.
  3. Lös upp jästen med lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, äggulan och honungen.
  4. Häll i nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt i fem minuter. Tillsätt saltet på slutet.
  5. Låt degen jäsa i 45 minuter.
  6. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i tolv delar. Forma runda bullar, som placeras på en plåt.
  7. Låt jäsa minst 45 min.
  8. Sätt ugnen på 225°.
  9. Pensla bullarna med vatten. Strö på osten.
  10. Grädda mitt i ugnen i 5 min. Sänk därefter värmen till 200° och grädda ytterligare 7 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.