Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfylld falukorv

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ugnsstekt falukorv hör till våra vanligaste favoriter. En krämig vitlöksost ger extra god smak åt korven.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra bort skinnet och skär skåror i korven, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form.
  2. Blanda 2 dl riven ost, vitlöksost och 2 msk chilisås. Bred ostblandningen i skårorna och ovanpå korven. Dela tomaterna i mindre bitar. Skala och halvera löken och skär den i tunna klyftor. Lägg tomater, tomatspad och lök i formen runtom korven.
  3. Blanda buljongtärning, vatten och resten av chilisåsen och häll det över tomaterna. Strö resten av den rivna osten över korven och gratinera i mitten av ugnen i 225° 25 - 30 minuter eller tills osten smält och korven fått litet färg.
  4. Servera korven med potatis och grönsaker.
  5. Vitlöksosten kan bytas ut mot liknande ost med annan smak, t ex gräslök eller pepparrot.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • flabban 3 september 2008

    Mycket gott, men nästa gång ska jag steka på löken lite, för den var nästan rå.

  • akk 5 januari 2009

    mycket god korv som föll hela familjen i smaken. Fast jag ej är korvälskare så får rätten högt betyg för smaken var så god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.