- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ugnsstekt falukorv hör till våra vanligaste favoriter. En krämig vitlöksost ger extra god smak åt korven.
Instruktioner
- Dra bort skinnet och skär skåror i korven, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form.
- Blanda 2 dl riven ost, vitlöksost och 2 msk chilisås. Bred ostblandningen i skårorna och ovanpå korven. Dela tomaterna i mindre bitar. Skala och halvera löken och skär den i tunna klyftor. Lägg tomater, tomatspad och lök i formen runtom korven.
- Blanda buljongtärning, vatten och resten av chilisåsen och häll det över tomaterna. Strö resten av den rivna osten över korven och gratinera i mitten av ugnen i 225° 25 - 30 minuter eller tills osten smält och korven fått litet färg.
- Servera korven med potatis och grönsaker.
- Vitlöksosten kan bytas ut mot liknande ost med annan smak, t ex gräslök eller pepparrot.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott, men nästa gång ska jag steka på löken lite, för den var nästan rå.
mycket god korv som föll hela familjen i smaken. Fast jag ej är korvälskare så får rätten högt betyg för smaken var så god.