Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfylld filodegspaj - börek

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kärt barn har många namn, en del tycker att detta är börek, burek, böregi, medan vissa inte delar den uppfattningen. Gott är det i alla fall. Som vanligt när man arbetar med filodeg gäller det att vara lite snabb och täcka filodegen med fuktig handduk eller dylikt för den torkar ruskigt snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en mellanstor långpanna,lägg i ett ark filodeg. Häll 1/2 dl av penselblandningen i formen och pensla över arket. Lägg sedan på ett till degark och pensla. Upprepa 4 ggr.
  2. Fyllningen: Mosa fetaosten, bland med keso, salta och peppra. Häll i mjölk och rör ned ägget. Persilja och dill hackas och går ned i blandningen. Bred ut fyllningsblandningen över degarken.
  3. Lägg till slut på resterande degark och pensla mellan varje lager. Häll över resten av penslingvätskan. Grädda 225 grader tills den är gyllenebrun, ca 40 min.
  4. Kolla noga mot slutet av gräddningstiden så det inte blir bränt.
  5. Skär upp i mindre fyrkanter, lämplig fingermatsstorlek.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Okänd 24 maj 2012

    Detta är enormt gott. Pajen blir ännu godare om man kavlar filodeget själv...det tar lite mer tid, ...i stället för ost man kan använde potatis då blir det potatis paj , skl krompiraca eller köttfärs, då blir det köttfärspaj, burek

  • Forsen 22 augusti 2012

    Hej, undrar bara om den går göra dagen innan och ätas kall eller om den är bäst varm/ljummen till tex.kräftor och om filodegsarken ska ligga platta på botten eller vikas upp på formens kanter?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.