Härligt saftig och smakrik kyckling fylld med brie, vitlök, rosmarin och soltorkad tomat. Stek den enkelt i ugn och servera med en läcker örtkryddad sås
Instruktioner
- Skär osten i bitar. Repa av bladen från rosmarinen. Pressa vitlöken och skär tomaterna i småbitar. Blanda.
- Lägg kycklingen med öppningen mot dig. Lyft på bröstskinnet och stick in ett trubbigt föremål. t.ex. ett skedskaft mellan kött och skinn. Frigör skinnet, var försiktig så att det inte spricker. Gör på samma sätt med låren.
- Fyll utrymmet med ost- och tomatblandningen. Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat. Lägg rosmarinkvistar i buken och bind ihop låren med steksnöre. Smält smör och rör i soja. Pensla kycklingen. Krydda. Stek i 175 grader ca 1 timma och 15 minuter. Pröva med en sticka i låret, när vätskan är klar är kycklingen färdig. Använder du köttermometer sticker du in den vid benet på låret, vid 70 grader är kycklingen klar.
- Häll sky, vatten och fond i en kastrull. Låt koka upp. Blanda grädde och mjöl och rör ner det. Sjud såsen 5 minuter. Tillsätt soja och smaka av med kryddor och örter. Skär kycklingen i bitar och servera med såsen, ugnsstekt potatis eller ris samt en sallad.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongod! Gjorde den idag med ett utmärkt resultat. Tack för ett toppenrecept :-)
Det här var gott. Kommer att göras fler gånger. Jag gjorde den i stekpåse och det gick jättebra..
Gjorde det här receptet i helgen, det blev mumsigt!!! Men jag fick inte "kläm" på det där med soltorkade tomater, skulle köpt tomater i olja i stället, när nu de skulle blandas med brie osten... Men jag ska försöka komma ihåg det till nästa gång......
Supergott. Använde kycklingfilè som jag skar en ficka i till fyllningen. Funkade jättebra. Kommer att laga det fler gånger. Tack för ett bra recept.
Mycket gott! Jag gjorde den här rätten med kycklingklubbor som jag fyllde efter bästa förmåga. De tog en timme i ugnen.