Majskyckling är mycket saftig och smakrik. Den finns färsk och fryst. En riktigt god tomatsås ska sjuda länge. Personligen tycekr jag att man ska ge den minst 1-1,5 timme på spisen.
Instruktioner
- Börja med såsen. Dela och kärna ur tomaterna, ta bort rotfästet och skär i bitar.
- Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp vinägern och låt löken och ev. vitlöken mjukna däri. Tillsätt tomaterna, vin, salt och peppar. Låt sjuda och rör om då och då. Späd med lite vin om det blir torrt.
- Sätt ugnen på 175 grader. Skär en ficka längs med kycklingfiléerna. Hacka de färska kryddorna. Skär osten i stavar, 1x4 cm och lägg ett par bitar i varje kycklingficka, lägg också på en nypa kryddor, salt och peppar. Förslut fickorna med en tandpetare. Bryn kycklingen i olja i en varm panna och lägg över på ugnseldfast fat. Stick en ugnstermometer i köttet inställd på 67 grader eller använd manuell. Stek klart i ugnen, det tar cirka 8-10 minuter. Låt kycklingen vila invirad i smörpapper cirka 6-7 minuter. Skiva i lämpliga bitar.
- Koka risonin enligt anvisning på paketet. Om man vill kan man blanda risonin med lite god stekt svamp.l
Publicerat den
27 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar