Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfylld pannkakstårta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här gör du härliga små pannkakor som du varvar med ostkräm och gratinerar i ugnen. En lättlagad rätt med ljuvlig smak som passar lika bra på ett enkelt buffébord som på en utflykt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vetemjöl i en skål, tillsätt 2 dl av mjölken och rör till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken samt ägg och salt och vispa till en jämn smet. Smält matfettet och rör ner det i smeten.
  2. Lägg crème fraiche i en skål. Skär bort kanterna på osten och riv den grovt. Spara 1 dl ost och blanda resten med crème fraiche.
  3. Värm ettt crepesjärn eller en liten stekpanna och grädda små pannkakor till fin färg på båda sidor. Lägg pannkakorna på ett ugnssäkert fat med lite av ostblandningen mellan varje. Strö ost på den översta pannkakan.
  4. Svep aluminiumfolie runt tårtan så att den inte glider vid gratineringen. Gratinera i 200 grader, ca 20 minuter, tills tårtan är het och har gyllenbrun yta. Skär upp tårtan i bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.