Av spättfiléer kan man laga mycket gott, men godare än så här kan det knappast bli. Får du inte tag i färska filéer går det lika bra med frysta.
Instruktioner
- Smält fettet till såsen, strö över mjöl och späd med gräddmjölken. Smula i buljongtärningen och sjud såsen ca 5 minuter.
- Fördela osten på filéerna, rulla ihop dem och lägg rullarna i en rikligt smord traktörpanna. Salta och häll på 2-3 msk vatten. Sjud fisken i sitt eget spad ca 5-10 minuter. Tiden beror på fiskens tjocklek.
- Smaka eventuellt av den heta såsen med lite salt. Blanda i äggula, dill och kräftor. Låt såsen bli genomvarm men inte koka.
- Lägg upp fisken på ett fat. Häll såsen över och servera med någon grönsak och kokt potatis.
Publicerat den
28 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar