- Serverar: 25-30 portioner
- Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut
Som kanelbullar fast fyllda med smakrik ost och solrosfrön. Dekorativt som brytbröd på buffén.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Häll på vatten, rör tills jästen är upplöst. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Klicka i smör. Arbeta degen smidig. Låt jäsa i ca 1,5 timme.
Stjälp upp degen och kavla till en platta, 60x30 cm. Strö på det mesta av osten och solrosfröna, spara lite till garnering. Rulla samman från långsidan och i ca 25-30 bitar. Placera bullarna ganska tätt i en stor långpanna. Låt jäsa i ca 45 minuter. När brödet jäst färdigt sätt ugnen på 200°.
- Garnering: Vispa ägget lätt och pensla bullarna. Strö över resten av osten och solrosfröna. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
Publicerat den
25 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar