Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfyllda dinkelsnurror

 
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut

Som kanelbullar fast fyllda med smakrik ost och solrosfrön. Dekorativt som brytbröd på buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på vatten, rör tills jästen är upplöst. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Klicka i smör. Arbeta degen smidig. Låt jäsa i ca 1,5 timme. Stjälp upp degen och kavla till en platta, 60x30 cm. Strö på det mesta av osten och solrosfröna, spara lite till garnering. Rulla samman från långsidan och i ca 25-30 bitar. Placera bullarna ganska tätt i en stor långpanna. Låt jäsa i ca 45 minuter. När brödet jäst färdigt sätt ugnen på 200°.
  2. Garnering: Vispa ägget lätt och pensla bullarna. Strö över resten av osten och solrosfröna. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.