Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfyllda färsbiffar med löksmör och bönsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den vitlöksfyllda färsbiffen toppar du med hemlagat löksmör. Bjud en matig bönsallad till! Receptet är från Allers nr 12/11.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda färsen med ägget och krydda med salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar. Gör en grop i mitten och lägg på en klick färskost. Vik över färsen och forma till biffar. Stek biffarna i smör på båda sidor. Lägg över dem på ugnssäkert fat och grädda färdigt i ugnen 8-10 minuter.
  3. Skala och finhacka löken till löksmöret. Fräs den mjuk i litet olja utan att den tar färg. Låt svalna. Rör smöret mjukt. Blanda i rödlök och lätt krossad grönpeppar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda avrunna bönor med balsamvinäger och litet olivolja efter smak. Salta och peppra. Vänd ned ruccolablad och delade tomater.
  5. Servera biffarna med löksmöret och bönsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.