- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Den vitlöksfyllda färsbiffen toppar du med hemlagat löksmör. Bjud en matig bönsallad till! Receptet är från Allers nr 12/11.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda färsen med ägget och krydda med salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar. Gör en grop i mitten och lägg på en klick färskost. Vik över färsen och forma till biffar. Stek biffarna i smör på båda sidor. Lägg över dem på ugnssäkert fat och grädda färdigt i ugnen 8-10 minuter.
- Skala och finhacka löken till löksmöret. Fräs den mjuk i litet olja utan att den tar färg. Låt svalna. Rör smöret mjukt. Blanda i rödlök och lätt krossad grönpeppar. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda avrunna bönor med balsamvinäger och litet olivolja efter smak. Salta och peppra. Vänd ned ruccolablad och delade tomater.
- Servera biffarna med löksmöret och bönsalladen.
Publicerat den
16 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar