Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad aubergine

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En variant av den klassiska Parmigiana di Melanzane som finns på varenda krog i södra Italien. Den är lika god varm som kall. Perfekt tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Strö salt över dem och lägg dem i ett durkslag med en tallrik och tyngd ovanpå. Låt rinna av i ca 30 min.
  3. Skiva mozzarellan och lägg den i en nätsil och låt rinna av i ca 30 min. Skölj kaprisen noga, pressa försiktigt ur så mycket vatten som möjligt och torka med hushållspapper. Skålla och skala tomaterna, kläm därefter ur kärnorna och hacka dem grovt.
  4. Skölj auberginen i kallt vatten, klappa dem torra. Hetta upp olja, stek auberginen gyllenbrun och lägg upp den på hushållspapper. Lägg aubergineskivorna i en med olja smord form, strö över parmesanost, tomathack, parmesan igen på varje skiva. Täck sedan med en skiva mozzarella och lägg på ca en tsk kapris och toppa med oregano.
  5. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.