Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad blomkål

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakar gott som ensam grön rätt eller som tillbehör till skinka eller stekt bacon. Vill du ha en lättare gratängsås, byt ut halva mängden mjölk mot buljong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250°.
  2. Dela blomkålen i buketter och koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt buketterna rinna av och lägg dem därefter på ett ugnsfat.
  3. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med mjölk eller buljong. Krydda och koka 5 minuter. Ta såsen av värmen. Rör ner osten.
  4. Slå såsen över blomkålen.
  5. Gratinera tills osten har smält, ca 10-15 minuter. Strö på persilja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • miramamman 2 mars 2009

    tips, man kan även ha i lite stekt bacon, och mosa ihop resterna och servera som mos dagen efter.

  • MrsC 2 mars 2009

    Tack för tipset, det låter väldigt gott :-) Hälsningar MrsC

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.