Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad fläskfilé

(53 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Mycket gott. Lätt att laga. Brukar återkomma på nyårssupén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filéerna i ca 2 cm tjocka skivor, stek på dessa salta och peppra. Lägg de stekta skivorna i en ungssäker form, vispa ur stekpannan med grädden och blanda i chilisåsen och senap. Häll sedan denna röra över köttet och strö sedan den rivna osten över det hela. Sätt sedan in formen i ugnen 225 grader ca 15 minuter.
  2. LYCKA TILL

Liknande recept

Kommentarer (53)

  • lennali 1 januari 2008

    Jätte gott, serverade en krämig potatisgratäng och sallad till.

  • jeanette72 1 januari 2008

    Väldigt god och uppskattad rätt!!!! Den lär jag garnaterat bjuda på fler gånger!

  • barnbarn 5 januari 2008

    Jättegod.Inga krångliga ingredienser.Jag serverade potatisklyftor till.Passade väldigt bra till.

  • ullabernt 14 januari 2008

    Fantastiskt gott och dessutom lättlagat! Kan varmt rekommenderas!

  • Gunn57 21 januari 2008

    Jättegott, det blir fler gånger

  • Elis 9 februari 2008

    Mmmmmm vad gott det var och enkelt att göra .Kanon.Serverade med klyftpotatis och en smarrig sallad till,Uppskattades av alla här hemma!

  • LillaJa 10 februari 2008

    Receptet hamnade under "Faffisar". Väldigt gott ! Rekomenderas varmt. Enkelt, & gott , lätt & snabbt att tillaga, gillades av alla i familjen , kommer att lagas många gånger . Jag hade potatisgratäng & sallad till.

  • obbola 12 februari 2008

    Riktigt gott. Ska göra detta fler gånger. Går nog bra att ha kyckling också.

  • janetta 15 februari 2008

    Super gott och enkelt, helt perfekt

  • misimurf 16 februari 2008

    Jätte smarrigt och enkelt att göra. Slängde på lite smörstekt purjolök på köttet innan jag hällde på såsen. Serverade med örtkryddad klyftpotatis

  • Amber 24 februari 2008

    Kanon gott!!! Denna rätt kommer att serveras många ggr här hemma framöver. Tack för receptet! / Annica

  • Gnagett 1 mars 2008

    Mycket gott. Sonen och mannen påpekade detta flera gånger under middagen. Tack för denna goda och enkla gratäng. Skall jag nog bjuda på nästa gång jag har gäster.

  • mariaefors 9 mars 2008

    Underbart god rätt! Dessutom mycket enkel att göra. Den kommer att finnas på vårt bord många gånger om! Serverade med klyftpotatis och en rucolasallad. Nästa gång skall jag pröva den med en gratäng... Tack för receptet! /Maria

  • Annsi_8 11 mars 2008

    Super lätt och vansinigt god rätt är väl värld att prova

  • celice 19 mars 2008

    Mycket god rätt, detta är något som jag inte har gjort för sista gången. Mycket uppskattad

  • sannaotto 31 mars 2008

    En enkel men mycket god rätt, som vi kommer att göra fler gånger. Vi gillar starkt så gärna lite mer "upphottat" kanske! sannaotto

  • ylwa 7 april 2008

    Denna ostgratinerade fläkfilèn va nog den bästa jag har gjort, alla älskade den. Det är inte sista gången jag gör den. Mums mums. // Ylwa

  • camillaf14 13 april 2008

    Tack för ett underbart gott recept! Gillades av hela familjen och kommer hamna bland "bjudrecepten". Vi åt den med hemmagjord potatismos och det blev jättegott och lagomt kletigt :-) Hälsningar Camilla

  • eva-p 13 april 2008

    Jätte gott och enkelt, den gör vi nog fler gånger... Eva

  • Lindanemon 14 juni 2008

    Hej Maria! Nu har jag äntligen gjort din fläskfilé, som faktiskt var ett av de första recepten jag sparade. Och nu undrar jag varför jag inte gjort den tidigare. Så fantastiskt gott, med ett så enkelt recept! Högsta betyg. Tack :-) Kram Linda

  • jwall 25 juni 2008

    Tack för ett kanongott recept. Till och med våran dotter på 15månader fullkommligt älskade den. Den kommer tillagas igen. Kan varmt rekomenderas!!!

  • Chocoholic 26 augusti 2008

    Låter ljuvligt, detta tänker jag prova!

  • kafferasten 28 augusti 2008

    Nu har jag sparat ditt omtalade recept på fläskfilé.. tänker göra det där framöver.. återkommer:-) Snart höst och dags för höstfester.

  • Annse 5 september 2008

    Låter jättegott oc h enkelt. Vad brukar du servera till?

  • Tajgern 9 oktober 2008

    Jättegott. Nästa gång kommer jag nog reda av såsen lite så den inte är så rinnig. Vi hade ris till, uppskattades av våra kräsna ungar!

  • ingsan50 19 oktober 2008

    Detta var både enkelt och jättegott. Serverade egengjorda klyftpotatis till. MVH Ingsan

  • bjuranna 8 november 2008

    Fantastiskt gott! Vi hade pressad potatis och grönsallad till. Kommer garanterat att göras igen!

  • Roskerstin 2 december 2008

    Har nu provat denna omtalade rätt och jag instämmer med föregående talare, den är jätte, jättegod. Jag serverade med potatis stekt i vitlök och persilja och gröna bönor samt gelé, gjorde succé. Jag tog dock hälften grädde och hälften créme fraiche och lite mer ost och blandade osten i smeten för att få den lite tjockare. Kommer absolut att göra denna rätt fler gånger.

  • Snuttivonfesen 10 december 2008

    Ska bjuda vänner på lördag och föll för ditt recept, med så många kommentarer kan detta bara vara en succé!!

  • majbe 21 december 2008

    Hej! Mmmm vilken god rätt! Testlagade rätten igår inför nyårsafton och alla i familjen tyckte om den. Vi hade hasselbackspotatis och en grönsallad till. Gott!

  • lisbethv 1 januari 2009

    Jättegod och enkel redde av såsen lite.

  • Sarzh 4 januari 2009

    Underbart gott, kommer definitivt göras fler gånger.

  • ann-m 13 januari 2009

    Så här skall mina recept vara Enkla, kan föreberedas och jättegott. Toppenrätt.

  • frucaos 24 januari 2009

    Lättlagat, det är ett pluss, men tycker att det var lite snålt beräknat.

  • Gilryd 1 februari 2009

    Lätt att tillaga och mycket god. Jag tillsatte en hönsbuljongtärning som lite extra smak i såsen ,och dekorerade med smörstekta championhalvor som inte heller blev fel. Hasselbacksptoatis och en italiensk grönsallad till.

  • chrisq 15 februari 2009

    så jättegod fläskfile har precis gjort o ätit den bra grejer man i regel har hemma o lätt o snabb att göra tack tack

  • chrisq 15 februari 2009

    så jättegod fläskfile har precis gjort o ätit den bra grejer man i regel har hemma o lätt o snabb att göra tack tack

  • knottis 1 mars 2009

    Det här var riktigt smarrigt. Alla barn och vuxna åt med god aptit! Lite ångest efter helgens frosserier så jag böt ut grädden mot lättgrädde 4%. Det gick lika bra. Detta kommer vi att göra fler gånger. Smaskens!

  • raffa 7 mars 2009

    JÄTTEGOTT !! Samt SÅÅÅ LÄTT att göra !! Kanon !! Jag lade i lite Sambal Olek för att få lite sting. Tack !!

  • Jenna_Jo 8 april 2009

    Jösses, det här var så sjukt gott! Den var till och med godare dagen efter då den stått i kylskåpet under natten. Tack för ett underbart recept som kommer användas igen.

  • lena2323 14 maj 2009

    Supergott! Jag stekte lite purjolök och champinjoner och hade i! Bjöd på det när jag fyllde år och ska ha gäster imorgon och då blir det detta! Förra gången hade jag klyftpotatis men imorgon ska jag prova med ris! Tusen tack för ett väldigt gott recept! :)

  • Rosie85 14 december 2009

    Kanoners!!!=)

  • Majainorr 18 januari 2010

    Ååååh så goooott! Och så lätt att tillaga! En klockren fempoängare!

  • Doggeliten 6 september 2010

    Det var så himla gott så att jag vill göra det igen NU....

  • milla-76 18 december 2010

    Super god! Kommer göras igen! Jag gjode två varianter, en med dijonsenap och en med vanlig stark senap (slotts). Alla i våran familj gillade båda två, men den med vanlig stark senap fick lite högre betyg.

  • kera 21 augusti 2011

    Såå gott! Bland det godaste på länge :) Vi gjorde med mild senap och det blev också mycket gott!

  • Jarnert 10 december 2011

    Mmmm, så gott det var!! Barnen åt flera portioner och även vi vuxna åt med god aptit :) Tack för ett enkelt, men ruskigt gott recept! /Annika

  • Jessie369 26 januari 2012

    Väldigt enkelt att göra och jättegott!!! Kommer definitivt att göra denna maträtt igen!

  • gunbrittwg 29 mars 2012

    Hur gott som helst! Jag hade ingen chilisås hemma ,så jag tog thai sweet chili sås istället blev kanongott. Tack kommer att göra denn i påsk.

  • Wombat04 7 juni 2012

    En solklar 5a i betyg till denna goda fläskfilérätt, som förgyllde en vanlig onsdagskväll för oss igår. Härlig smak på den goda såsen och det passar säkerligen lika bra med ris som med potatis. Tack Epi för den här!

  • epi 31 december 2012

    Då är dt dax att ta fram det älskade receptet och fira in det nya året Gott Nytt År alla mat vänner. Vill ni ha ett enkelt och super gott förslag prova det här ;)

  • fbkmarie 10 maj 2013

    Jätte god och enkel, dessutom att kunna förbereda, har bjudit på denna rätt flera gånger, och den blir jätte uppskattad, har haft färsk pasta till istället för ris, eller potatis. Tack. Marie

  • gummitud 1 mars 2014

    Så utrolig godt! Det skal vi lage mange ganger! Vi varmet til og med opp restene senere på kvelden,noe vi ellers aldri gjør.Takk for supert recept :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.