Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad fläskfilé med portvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinera gärna över natten för mera smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa fläskfilén, lägg i en bunke och häll över portvin så det täcker. Låt marinera över natten. Torka av köttet, salta och peppra och stek runtom i smör 5-6 minuter. Håll varmt.
  2. Blanda marinad och buljong och koka samman till 2 dl. Tillsätt grädden och koka sakta lagom tjockt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär purjolöken i strimlor och fänkålen i klyftor. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av ordentligt. Skär fläskfilén i tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form. Fördela grönsakerna runtom, häll lite sås över.
  4. Klicka på osten och gratinera i het ugn tills osten smält. Servera med potatis eller pasta och resten av såsen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.