Marinera gärna över natten för mera smak
Instruktioner
- Ansa fläskfilén, lägg i en bunke och häll över portvin så det täcker. Låt marinera över natten. Torka av köttet, salta och peppra och stek runtom i smör 5-6 minuter. Håll varmt.
- Blanda marinad och buljong och koka samman till 2 dl. Tillsätt grädden och koka sakta lagom tjockt. Smaka av med salt och peppar.
- Skär purjolöken i strimlor och fänkålen i klyftor. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av ordentligt. Skär fläskfilén i tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form. Fördela grönsakerna runtom, häll lite sås över.
- Klicka på osten och gratinera i het ugn tills osten smält. Servera med potatis eller pasta och resten av såsen
Publicerat den
16 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar