Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad fläskkotlett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ost och paprikakrydda läggs som ett kryddigt och gott täcke på en saftig kotlett. En perfekt rätt när deu vill sätta guldkant på vardagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra kotletterna på båda sidor. Var sparsam med saltet om du tänkt använda en salt ostsort.
  2. Smält 1 msk smör i en stekpanna och bryn kotletterna kraftigt på båda sidor. Ta upp kotletterna ur stekpannan och lägg dem bredvid varandra i en ugnsfast form.
  3. Riv osten fint och fördela den på de fyra kotletterna. Strö paprikapulver ovanpå och lägg på små bitar av matfettet.
  4. Sätt in kotletterna i den varma ugnen och stek i 10-15 minuter tills osten har smält och är gyllene. Servera med potatis och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.