Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad kassler och pastagratäng

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En toppengod kasslergratäng som mina ungdomar älskar. Även min kräsne make och äldsta barnbarnet som inte tycker om kassler äter med god aptit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt paketet, låt den rinna av.
  2. Skär kasslern i strimlor och varva dem med pastan i en smord ugnsäker form.
  3. Koka upp grädde i en kastrull med vinet. Rör ner ägggulorna och osten Rör om så att ostern smälter. Nu får inte såsen koka mer. Smaka av med ev salt. Blanda ner dragon och svartpeppar.
  4. Häll såsen över pastan och kasslern rör om så att allt fördelas jämt. Strö över riven ost.
  5. Gratinera i 225-250 graders ugn i ca 15-20 mimuter.
  6. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lena4 6 december 2011

    Bytt ut pasta till blandade grönsaker. Eftersom vi inte äter pasta. Blev mycket gott. Kommer jag att göra fler gånger. En femma är det värt.

  • EKC6150 16 augusti 2012

    En jättegod gratäng!! Tack för receptet. Mvh Jocke

  • ghagstrom 20 januari 2013

    Kanongod gratäng, en favorit hos min fru. Tack för receptet. Göran H. Falun

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.