- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En toppengod kasslergratäng som mina ungdomar älskar. Även min kräsne make och äldsta barnbarnet som inte tycker om kassler äter med god aptit.
Instruktioner
- Koka pastan enligt paketet, låt den rinna av.
- Skär kasslern i strimlor och varva dem med pastan i en smord ugnsäker form.
- Koka upp grädde i en kastrull med vinet. Rör ner ägggulorna och osten Rör om så att ostern smälter. Nu får inte såsen koka mer. Smaka av med ev salt.
Blanda ner dragon och svartpeppar.
- Häll såsen över pastan och kasslern rör om så att allt fördelas jämt. Strö över riven ost.
- Gratinera i 225-250 graders ugn i ca 15-20 mimuter.
- Servera med en grönsallad.
Publicerat den
28 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bytt ut pasta till blandade grönsaker. Eftersom vi inte äter pasta. Blev mycket gott. Kommer jag att göra fler gånger. En femma är det värt.
En jättegod gratäng!! Tack för receptet. Mvh Jocke
Kanongod gratäng, en favorit hos min fru. Tack för receptet. Göran H. Falun