Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad korv med svampfyllning

 
Skriv ut

Gratäng med allt i ett...testa med olika smaker och olika fyllningar. Och att blanda ut ris, eventuella rester, med frysta grönsaker är en utmärkt genväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ris, salt och vatten i en kastrull och koka under lock på vanligt sätt tills riset är klart.
  3. Fräs margarin och mjöl i en annan kastrull, späd med mjölk och spad från svampen till en lagom tjock stuvning och låt det puttra. Vänd ner de avrunna champinjonerna och smaka av med salt och peppar. Låt stuvningen puttra tills riset är klart.
  4. Ta fram en ugnsfast form och smöra den lätt. Skåra korven utan att skära igenom.
  5. Blanda riset med de frysta grönsakerna och lägg i botten av formen. Lägg korven på och fyll korven i skårorna med stuvningen och bred resten över.
  6. Ställ in formen i ugnen ca 15 min, ta ut den och strö på ost. Stek ytterligare 5-10 min eller tills korven är varm och osten har fin yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.