Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad skinkschnitzel

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbart god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta fram en ugnsform och smöra den lätt.
  3. Blanda mjölet i en tallrik med salt och peppar.
  4. Vispa upp äggen i en annan tallrik och slå upp ströbrödet i en tredje.
  5. Klappa ut köttet lätt och vänd i mjölet.
  6. Skaka lätt, doppa i ägget, låt rinna av och vänd sist i ströbrödet.
  7. Stek köttet i rikligt med matfett till det har en fin gyllenbrun yta.
  8. Lägg efterhand över schnitzlarna i formen. Täck dem med en skiva rökt skinka och strö på hälften med den rivna osten.
  9. Blanda i stekpannan den hackade löken, tomaterna, hackade champinjoner och krydda med tomatpuré, dragon, körvel,vinäger och ev vitlök.
  10. Koka i 10 minuter och fördela röran över köttet.
  11. Strö på resten av osten och ställ in formen i ugnen 10- 15 minuter eller tills rätten har fin färg.
  12. Klyftpotatis är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.