Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerade kotletter med päron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med ädelost och päron blir det en underbar smak på kotletterna. Servera detta med potatis- och grönsaksgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med gratängen: Skala potatis, lök och morötter. Skär dem och squashen i ca ½ cm tjocka skivor. Varva alla grönsaker på högkant i en smord ugnssäker form. Ringla över olivolja och strö över ost. Gratinera rotfrukterna mitt i ugnen i 200 grader ca 35 min. Känn efter med en sticka att potatisen är genomstekt.
  2. Ta ut gratängen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.
  3. Bryn kotletterna i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Kärna ur päronet och skär det i ca 1 cm tjocka skivor. Skär ädelosten i skivor. Bryn päronskivorna hastigt i lite smör. Lägg dem och ostskivorna ovanpå kotletterna.
  5. Gratinera mitt i ugnen tills osten börjar få färg, ca 5 min. Garnera gärna med persilja.
  6. Tips! Kotletter ska bara vara genomstekta, annars blir de torra.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bikbok 17 januari 2010

    Låter inte helt fel :) / Puuffen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.