Med ädelost och päron blir det en underbar smak på kotletterna. Servera detta med potatis- och grönsaksgratäng.
Instruktioner
- Börja med gratängen:
Skala potatis, lök och morötter. Skär dem och squashen i ca ½ cm tjocka skivor. Varva alla grönsaker på högkant i en smord ugnssäker form. Ringla över olivolja och strö över ost.
Gratinera rotfrukterna mitt i ugnen i 200 grader ca 35 min.
Känn efter med en sticka att potatisen är genomstekt.
- Ta ut gratängen och höj ugnstemperaturen till 225 grader.
- Bryn kotletterna i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg dem i en ugnssäker form.
- Kärna ur päronet och skär det i ca 1 cm tjocka skivor. Skär ädelosten i skivor. Bryn päronskivorna hastigt i lite smör.
Lägg dem och ostskivorna ovanpå kotletterna.
- Gratinera mitt i ugnen tills osten börjar få färg, ca 5 min.
Garnera gärna med persilja.
- Tips! Kotletter ska bara vara genomstekta, annars blir de torra.
Publicerat den
4 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter inte helt fel :) / Puuffen