Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerat potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mos som ska vara lite fastareän vanligt mos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen, skär den i halvor och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Kör med elvispens degkrokar direkt i kastrullen. Tillsätt 1 klick smör, 2 äggulor och ev lite mjölk till lagom konsistens, moset ska vara ganska fast.
  3. Skeda upp moset i en ugnssäker form, strö över osten och gratinera i get ugn, 250° till osten har smält och fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.