- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Finns många varianter av dessa, den här är det smör och västerbottenost i.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lös upp jästen i ljummet vatten. Smält smöret försiktigt eller låt det ligga framme i rumsvärme länge så att det blir riktigt mjukt.
- Tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min. Knåda degen, dela den i 30 delar och rulla ut till ca 20 cm långa, smala pinnar. Lägg dem på en smörad plåt. Låt jäsa under bakduk i 20 min.
- Pensla lätt med lite vatten på varje pinne, strö över flingsalt eller någon annan krydda som du tycker om.
- Grädda i cirka 15-20 min. Låt kallna på galler.
- Förvara brödpinnarna torrt. Servera på buffé eller till soppa eller dippa de i någon god röra.
Publicerat den
12 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Eftersom jag gillar västerbottenost så är det den osten jag väljer att ha i mina "brödpinnar"!