Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgrissini med Västerbottensost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Finns många varianter av dessa, den här är det smör och västerbottenost i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lös upp jästen i ljummet vatten. Smält smöret försiktigt eller låt det ligga framme i rumsvärme länge så att det blir riktigt mjukt.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min. Knåda degen, dela den i 30 delar och rulla ut till ca 20 cm långa, smala pinnar. Lägg dem på en smörad plåt. Låt jäsa under bakduk i 20 min.
  3. Pensla lätt med lite vatten på varje pinne, strö över flingsalt eller någon annan krydda som du tycker om.
  4. Grädda i cirka 15-20 min. Låt kallna på galler.
  5. Förvara brödpinnarna torrt. Servera på buffé eller till soppa eller dippa de i någon god röra.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • elinkristin66 12 oktober 2011

    Eftersom jag gillar västerbottenost så är det den osten jag väljer att ha i mina "brödpinnar"!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.