Havregryn i degen ger saftigt bröd.
Bullar med kummin och ost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt matolja, salt, kummin och havregryn.
- Arbeta in mjölet under kraftig knådning tills degen är blank och smidig.
Låt den jäsa under duk ca 45 minuter.
- Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt.
Dela degen i ca 30 lika stora bitar.
Forma runda bullar och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar.
- Gör en fördjupning i varje bulle med tummen.
Skär osten i tärningar och stick ner en tärning i varje bulle.
Låt dem jäsa under duk ca 20 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
- Låt bullarna kallna på galler under duk.
De går bra att frysa.
Publicerat den
3 september 2008
Skriv kommentar