Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgrottor

 
Skriv ut

Havregryn i degen ger saftigt bröd. Bullar med kummin och ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
  3. Tillsätt matolja, salt, kummin och havregryn.
  4. Arbeta in mjölet under kraftig knådning tills degen är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 45 minuter.
  5. Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Forma runda bullar och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar.
  6. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Skär osten i tärningar och stick ner en tärning i varje bulle. Låt dem jäsa under duk ca 20 minuter.
  7. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
  8. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går bra att frysa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.