Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostig paprikafärslimpa - allt i ett

(2 kommentarer)  
Ostig paprikafärslimpa - allt i ett Ostig paprikafärslimpa - allt i ett
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

En köttfärslimpa med härlig smak och underbara potatisklyftor. Allt tillagat i samma form där potatisen suger i sig av skyn som bildas. Servera gärna med vinbärsgelé av önskad färg, vilket passad ypperligt till.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda havregryn, potatismjöl, salt, peppar, kesella, dijonsenap och ägg i en bunke. Blanda ihop väl och låt svälla i minst 15 minuter, medan ni gör i ordning resten. Dela paprika, purjolök och vitlök i mindre bitar, som körs i mixer till det är mycket finhackat. Skala och skär potatisen i klyftor. Smörj en ugnsform ca 35 x 25 centimeter. Smält smöret och blanda i worcestershiresåsen. Lägg i nötfärs och paprikahacket i den svällda röran och blanda väl med degkrokar. Vält över i formen och forma till en tjock knubbig limpa. Placera potatisklyftorna runt om och salta lite på dem. Pensla alltihopa väl med smöret. Placera formen 1 fals under mitten av ugnen, och sänk temperaturen till 175 grader. Grädda i 1 timme, och ta då ut formen och höj ugnstemperaturen till 225 grader. Täck limpan väl med ostskivor och sätt in 1 fals över mitten av ugnen. Grädda ca 15 minuter så osten smält och fått fin färg. Servera gärna med vinbärsgelé.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • egatgsvg 14 november 2013

    Ugnstemperaturen måste väl vara mycket lägre än 250 gr. Längre ner i receptet står att man skall höja till 225. Tacksam för rätt start-temp.

  • Anderstam 14 november 2013

    Oj vilken miss! Temperaturen ska sänkas till 175 grader när formen satts in. Tack för hjälpen. Har nu rättat till felet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.