Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Att man kan använda kex när man gör Cheesecake vet de flesta. Men kex är faktiskt även basen även i denna mer ”svenska” ostkaka, som är oväntat lättlagad och helt fantastiskt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint.
  3. Smält smöret och rör ner de krossade kexen. Tryck ut blandningen i en form c:a 23 cm i diameter med avtagbar botten.
  4. Förgrädda bottnen i ca 5 min.
  5. Vispa ägg och socker poröst. Rör ned Kesella vanilj och crème fraiche och häll sedan blandningen på pajdegen.
  6. Grädda alltsammans längst ned i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna, pudra över florsockret och dekorera med skivor av kiwi.
  7. Servera eventuellt med lite grädde till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mikop 18 februari 2013

    Något måste vara fel i receptet. På 15 minuter hinner den inte stelna. Jag har provat 2 ggr och den behöver minst 1tim15min för att bli klar men den har jättegod smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.