Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkaka med citrussallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lite smalare variant av ostkaka. 224 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman ägg, grädde, vaniljsocker och socker. Vänd ner keson. Hacka sötmandeln fint och riv bittermandeln fint. Blanda ner i smeten. Fördela i små ugnsfasta formar. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter tills ostkakan fått fin färg.
  2. Skala grapefrukten och apelsinen med en kniv och skär loss hinnfria klyftor. Servera ostkakan ljummen med citrusen och garnera med rosmarin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svengelsk 1 januari 2013

    Roligt att kunna göra 'svensk' ostkaka. Serverade med hallon, så jag har inte betygsatt. Det blev mycket gott och var lättgjort.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.