Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkaka med hjortron

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

hör julen till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ostkakan: Sätt ugnen på 175 grader. Sätt en kastrull på spisen, häll i 4,9 liter av mjölken och värm upp den till 37 grader. Häll resten av mjölken (1 deciliter) i en skål, blanda i mjölet och rör ihop till en redning. Rör ner redningen i den fingerljumma mjölken tillsammans med löpen. Dra kastrullen från plattan och låt mjölkblandningen stå en timme under lock och ysta sig.
  2. Sätt en sil över en bunke, lägg en kökshandduk som silduk i silen och lyft försiktigt i ostmassan med hjälp av en hålslev. Låt ostmassan stå och rinna av till dess att det mesta av vasslan runnit ner i skålen och konsistensen på ostmassan blivit fastare, ca 60 minuter.
  3. Knäck äggen i en skål, lägg i sockret, vispgrädden mandeln samt bittermandeln och vispa ihop detta till en smet. Rör ner ostmassan i äggblandningen , vispa försiktigt och häll över smeten i en smörad form. Baka i ca 40 - 45 minuter.
  4. Hjortronen: Värm hjortronen under svag värme, de skall inte koka, smaksätt med honungen och den färska myntan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.