Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkaka med krusbärssylt

 
Skriv ut

Enkel hemmagjord ostkaka med keso. Serveras med en mild, god och somrig krusbärssylt. Ostkaka: 178 kalorier per portion 8 g fett 11 g protein 15 g kolhydrater Sylt: 132 kalorier/dl 0 g fett 1 g protein 30 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med sylten. Rensa bären, lägg dem i en gryta med vattnet. Koka upp och låt dem koka på svag värme ca 10 minuter. Rör i sockret och låt sjuda 5 minuter.
  2. Rör ut citronsyran och natriumbensoaten i ½ dl sylt. Blanda med resten av sylten. Häll upp i rengjorda glasburkar och sätt på lock när sylten fortfarande är het. Förvara svalt.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Mixa mandeln i en matberedare. Blanda med keso, ägg, socker och grädde. Sikta i mjölet blandat med salt och vänd runt med en slickpott till en jämn smet.
  5. Smörj en form ca 20x30 cm och häll i smeten. Baka i mitten av ugnen ca 1 timme, tills ostkakan stelnat och fått fin färg.
  6. Låt svalna en aning och servera ljummen eller kall med krusbärssylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.