Blev en riktig succe bland våra amerikanska gäster nu i sommar. Ganska enkel att göra och riktigt mumsig!!
Instruktioner
- Kör kexen till en jämn massa i en matberedare. Tillsätt fett och rör blandningen jämn. Täck bottnen i en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper och tryck ut smulblandningen.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulorna och sockret till skum i vattenbad. Smält chokladen, antingen i vattenbad eller microvågsugn. Vispa grädden till skum. Rör samman skummen och vispa i färskosten och den avsvalnade, smälta chokladen. Hetta upp en matsked vatten till kokpunkten. Krama ur vätskan ur gelatinbladen, lös dem i det heta vattnet och tillsätt i smeten. Bred ut över smulblandningen och ställ i kylen. Låt ostkakan stå kallt helst till nästa dag innan servering.
Publicerat den
2 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar