Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkaka med vitchoklad

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Blev en riktig succe bland våra amerikanska gäster nu i sommar. Ganska enkel att göra och riktigt mumsig!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör kexen till en jämn massa i en matberedare. Tillsätt fett och rör blandningen jämn. Täck bottnen i en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper och tryck ut smulblandningen.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulorna och sockret till skum i vattenbad. Smält chokladen, antingen i vattenbad eller microvågsugn. Vispa grädden till skum. Rör samman skummen och vispa i färskosten och den avsvalnade, smälta chokladen. Hetta upp en matsked vatten till kokpunkten. Krama ur vätskan ur gelatinbladen, lös dem i det heta vattnet och tillsätt i smeten. Bred ut över smulblandningen och ställ i kylen. Låt ostkakan stå kallt helst till nästa dag innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.