En läcker och pikant variant av den älskade ostkakan. Denna ostkaka innehåller keso, rökt skinka, örter och vitlök.
Instruktioner
- Skär bort svål och brosk på fläsket och tärna det fint. Bryn det knaprigt på svag värme i en stekpanna utan fett. Låt det rinna av och svalna på hushållspapper.
- Låt keson rinna av. Skölj och skaka örterna torra. Nyp bladen och hacka eller strimla dem fint. Skala och pressa vitlöken. Separera äggen. Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa äggulor och matfett med elvisp till en tjock kräm. Tillsätt keson i omgångar. Blanda ner fläsktärningar, örter, vitlök och salt.
- Blanda polentagryn, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i kesosmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner halva mängden och vänd försiktigt ner resten.
- Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i formen. Baka ostkakan i varm ugn ca en 1 timma och 10 minuter. Täck ytan med bakplåtspapper om den alldeles för snabbt får för mycket färg. Låt den färdiga kakan svalna i formen. Stjälp upp den, ta bort pappret och skiva upp den.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar