Riktigt gott till buffen eller ostbricka.
Instruktioner
- Låt osten stå framme en stund så den mjuknar. Lägg osten i en djup tallrik. Grovhacka 100 g av räkorna de 25 g som bli kvar ska vara till garneringen.
- Blanda kryddorna och löken med osten. strö över dill efter egen smak. Blanda allt väl med ost, lök, kryddor, räkor och dill.
Ta en liten tallrik och forma osten som en kupol. Ta sen den röda och svarta romen och gör färgglada fält. Går bra att breda ut det med en smörkniv.
- Lägg de resterande räkorna på toppen och pudra över lite dill.
Publicerat den
9 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser ju riktigt festligt och spännande ut!
Det borde ju vara gott att ha fyllningen i en smörgåstårta oxå...det får jag nog testa.
Älskar ost, återkommer efter att jag har provat.
Tror du det går lika bra att använda dessert pepparost, eller tar det bort för mycket smak från räkorna, tycker Philadelfia Naturell är lite "tråkig". Tacksam för svar för jag tänkte testa detta denna veckan när vi ska ha ostbricka/räkafton.
Denna var jättegod i fredags när du bjöd på den. Mumsfillibabba.
detta gjorde jag och det gick hem oss mina gäster oj oj vad gott
detta gjorde jag och det gick hem oss mina gäster oj oj vad gott
Vi hade den här på 65-års kalas och alla gäster tyckte att det var kanongott! 5 stjärnor!
Ost-kupol med räkor & rom Toppbetyg :) Vilket Bra Recept Tack Tine
Tack roligt att du tyckte om den:)
Superdupergott!!! Och löttgjortr. En klar femma från mig!!!
tacks snälla du göt betyget kul att ni tyckte om den mvh Gill