Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostlåda

(4 kommentarer)  
Skriv ut

En rätt som har rötter långt tillbaka i släkten. Förr så spardes alla "ostbackar" så när man fått ihop tillräckligt mycket så gjordes ostlådan. Den serverades/serveras alltid till helgerna.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ut äggen i en bunke med saltet. Tillsätt mjölken och den fint rivna osten. Blanda väl, häll upp i en smord form. Fyllningen skall vara ca 3-4 cm i formen. Grädda i ugnen ca 225g tills ytan fått en riktigt brun färg,ca 30min Denna rätt är en gammal raritet som vi tillagat under många år. Osten skall rivas fint. Har man gamla ostkanter att använda så blir lådan ännu godare.

Liknande recept

Kommentarer (4)

 • imminn 27 december 2009

  Vad har man till denna rätt? Är det en efterrätt eller vad?Vad menar du med fyllning, det är väl bara en sorts smet eller?

 • mastergrill 27 december 2009

  Hej. Fyllning=smeten. Denna rätt kan man använda som man själv anser passar. Ta den som en kall rätt till en sallad, eller varm på ex jul/påskbord eller annat varmtbord.

 • evaullabritt 8 december 2012

  Nu har jag testat detta recept. Jag ökade vätskemängden till 3 dl, samt kryddade med lite chilipulver och vitpeppar. Det blev mycket gott, men halv sats skullenhabräckt. Tack för receptet.

 • Annica Karlsson 26 december 2018

  Underbart god rätt som passar perfekt på julbordet ☺

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.