En rätt som har rötter långt tillbaka i släkten. Förr så spardes alla "ostbackar" så när man fått ihop tillräckligt mycket så gjordes ostlådan. Den serverades/serveras alltid till helgerna.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Vad har man till denna rätt? Är det en efterrätt eller vad?Vad menar du med fyllning, det är väl bara en sorts smet eller?
Hej. Fyllning=smeten. Denna rätt kan man använda som man själv anser passar. Ta den som en kall rätt till en sallad, eller varm på ex jul/påskbord eller annat varmtbord.
Nu har jag testat detta recept. Jag ökade vätskemängden till 3 dl, samt kryddade med lite chilipulver och vitpeppar. Det blev mycket gott, men halv sats skullenhabräckt. Tack för receptet.
Underbart god rätt som passar perfekt på julbordet ☺